Video: beelden van na mislukte aanslag in de Thalys

CNN heeft beelden van na de aanslag, die gisteren in de Thalys werd verijdeld, gepubliceerd. Op de video is te zien dat de dader op de grond ligt en vastgebonden is.

De 26-jarige man die met een kalasjnikov door de trein liep en al een treinmedewerker verwond had, werd door drie Amerikanen tegen de grond gewerkt. Daarna lukte het hem nog om een van de jongens met een mes te verwonden in zijn hals.

De man zou recent nog in Syrië zijn geweest, zo meldden Spaanse media vandaag en zou al langer gevolgd worden door de Spaanse antiterreurdienst wegens zijn extremistisch-islamitische denkbeelden.

In de originele video van CNN (waarschuwing: kan als schokkend worden ervaren) is ook te zien dat Spencer, degene die als eerste op de dader sprong, verwond is aan zijn nek. Niettemin probeert hij de treinmedewerker te helpen die ook op de grond ligt.

In een verklaring liet Thalys weten dat het personeel aan boord van de trein zich juist kranig had gedragen en de politie had gewaarschuwd, de trein liet stoppen en voorkwam dat de dader naar een andere wagon had kunnen komen. Een Franse acteur had in de media namelijk gezegd dat een van de conducteuren zich had opgesloten in het kantoortje.