Sail in Amsterdam, tips voor je cv en wel/niet updaten naar Windows 10

foto EPA

Had je geen tijd al onze verhalen te lezen? Dit zijn de belangrijkste stukken van de week op een rij.

1. Sail in Amsterdam deze week. Het grootste nautische evenement van Europa is gratis voor bezoekers, maar niet voor bedrijven. Het grootste deel van de kosten - 12 miljoen euro - wordt gefinancierd door sponsoring en verkoop van bedrijfsarrangementen. En daar zijn rederijen en scheepseigenaren ontevreden over.

In deze timelapse zie je trouwens hoe de eerste dag van Sail eruit zag.

2. Bij LinkedIn zijn ze er gek op. Wandelend vergaderen, even dertig minuten de frisse lucht in. Het is gezonder en je wordt er productiever en creatiever van. Ook stug en systematisch doorploeteren helpt je trouwens om op creatieve ideeën te komen.

3. Hoe vaak per dag kijk jij op Wikipedia? En weet je eigenlijk wel wie die informatie schrijft? Er zijn bedrijven die iemand inhuren om hun Wikipediapagina op te schonen. En soms probeert een bedrijf zelf wat negatieve informatie te verwijderen. Niet echt handig, want dat wordt vaak al snel ontdekt.

4. Ook niet echt handig: Guus Beumer, directeur van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam, heeft 29 keer met overheidsgeld een opdracht gegund aan het bedrijf van zijn partner Herman Verkerk. Voor de keuze voor Verkerk zouden er telkens artistieke redenen zijn. Andere architecten konden in de regel niet meedingen naar de opdrachten.

5. Heb jij nog vakantie? De bouwvak is in verschillende delen van Nederland alweer afgelopen. Die bouwvak is sowieso al sinds 1981 afgeschaft. Maar omdat nog steeds veel bouwbedrijven al hun personeel in de zomer drie weken op vakantie sturen, noemen we dit al meer dan dertig jaar gewoon nog ‘bouwvak’. Maar is dat nog wel van deze tijd?

En ga je na de vakantie studeren? Hier een paar tips om datbetaalbaar te houden.

6. Windows 10. Moet je nou wel of niet updaten? Eerder gaven we je al tien redenen om over te stappen. Maar er is ook één reden om nog even te wachten.

7. Vermeld je die maandenlange reis door Azië wel of niet op je cv? En dat je bij je vorige baan ontslagen bent? Vier tips van experts voor het maken van een goed cv. Alvast een tip, een inkoppertje: zet er geen duckface-foto op en geen foto met een te laag decolleté.

8. De hotspot voor Indiërs is Amstelveen, Chinezen wonen graag in Delft, Britten zitten vooral in Wassenaar en de hoofdstad, Duitsers en Belgen in Maastricht. Dit zijn dé expat-hotspots van Nederland.

9. Je gebruikt ze vast wel eens als je even geen zin hebt om je in woorden uit te drukken, of gewoon omdat het sneller is: emoji’s. Zo zien ze er in real life uit.

10. En dan waren er deze week ook nog cijfers: van de Rabobank van topman Wiebe Draijer, van Carlsberg, dat tegenwoordig ook shampoos en conditioners maakt, en van Foot Locker, dat erg van Nike afhankelijk is.

    • Marieke ten Katen