Kijken: moederbeer en kleintjes vermaken zich in een opblaasbadje

Wat doe je op een warme dag zoals deze: verkoeling zoeken in het water. Dat dacht een Amerikaanse familie ook te gaan doen in hun opblaas-infinity pool in de achtertuin, maar zes beren waren hen voor.

De familie Basso uit Rockaway, New Jersey, zag van de week tot hun grote verrassing ineens een moederbeer met haar vijf jongen rondplonzen in hun opblaaszwembad. De beren hebben de tijd van hun leven: ze glijden van de kinderglijbaan, pielen met de schommel en spelen met ander waterspeelgoed dat in de achtertuin ligt.

Het wordt allemaal met grote zorg gadeslagen door de twee dochtertjes van drie en vijf jaar, die het niet echt leuk vinden dat de beren aan hun luchtbed zitten. Ook vader Tim Basso wil eerst nog de beren wegjagen omdat ze “gaten in het zwembad maken”, maar zijn vrouw maant hem tot rust.

Zij vindt het geweldig om de beren zo bezig te zien: “ze hebben de tijd van hun leven”, en stelt haar dochters gerust dat ze gewoon weer een nieuw zwembad zullen kopen. De video is in een paar dagen tijd al meer dan een miljoen keer bekeken:

Aan het eind van de eerste video wordt het nog even spannend want de moederbeer trekt op een gegeven moment de elektrische pomp van het zwembad het water in. De videocamera wordt uit voorzorg weggedraaid. Maar in de volgende video is te zien dat het kennelijk goed is gegaan want de beren spetteren vrolijk verder in het badje.

Op een gegeven moment vindt de vrouw des huizes het wel genoeg geweest en laat de politie bellen. Maar de beren klimmen uit eigen beweging al over het hek weg.

De familie Basso was overigens niet de enige die afgelopen week bezoek kreeg van een beer. In Vancouver zag een bewoner twee dagen ervoor ook een beer in zijn zwembad en bubbbelbad zitten:

    • Anouk Eigenraam