Hamilton weer snelste in kwalificatie - Verstappen start op 18e plek

Hamilton tijdens de kwalificatieronde vandaag. Foto EPA/Olivier Hoslet

Lewis Hamilton mag morgen ook bij de Grand Prix van België vanaf pole position starten. De Britse leider van het WK-klassement was vandaag in zijn Mercedes de snelste tijdens de kwalificaties op het circuit van Spa-Francorchamps.

Hamilton reed zijn snelste ronde in 1.47,197. Hij was sneller dan Nico Rosberg (1.47,655), zijn Duitse ploeggenoot. De Fin Valtteri Bottas van Williams snelde naar de derde tijd (1.48,537). Hamilton start morgen voor de zesde keer op rij vanaf de eerste startplek. Hij won dit seizoen al tien keer de kwalificaties van een grand prix.

Verstappen start morgen op achttiende positie

Max Verstappen kan zich opmaken voor een inhaalrace morgen in de Grand Prix van België. De Nederlandse autocoureur zal starten van de achttiende positie. Alleen de twee bolides van McLaren staan nog achter de Toro Rosso van de zeventienjarige Limburger.

Verstappen haalde vandaag in de kwalificatierace nog wel de tweede ronde op het circuit van Spa-Francorchamps, maar daarin deed hij geen serieuze poging meer om een rondetijd neer te zetten. Met als gevolg dat hij vrijwel achteraan moet starten. De Limburger wist voor de kwalificatie al dat hij voor straf tien plaatsen naar achteren moet bij de start omdat zijn bolide voor de zesde keer van motor is gewisseld. Carlos Sainz, de Spaanse ploeggenoot van Verstappen, klokte de tiende tijd in de kwalificaties.

Op zijn website zegt Verstappen:

“Nogmaals de baan op gaan tijdens de tweede ronde van de kwalificatie had geen zin. Vanwege de motorwissel word ik toch teruggezet op de startgrid. Het was verstandiger om de banden te sparen. We moeten er nu wel nog voor zorgen dat de motor helemaal naar behoren werkt, want daar was nog een probleem mee. De snelheid was goed. Dus ik ga absoluut mijn best doen om er voor mijn thuispubliek een inhaalrace van te maken.”

(ANP)