Drie gewonden bij schietpartij in Thalys

Drie mensen zijn gisteravond gewond geraakt bij een schietpartij in de Thalys, die op weg was van Amsterdam naar Parijs. Dat melden Franse media. De vermoedelijke dader is op het station van Arras aangehouden, nadat hij in de trein was overmeesterd door passagiers. Volgens de Franse krant La Voix du Nord is hij tussen de 30 en 40 jaar oud. Amerikaanse mariniers zouden hem hebben overmeesterd, toen zij hoorden dat hij wapens aan het laden was op het toilet. De Franse autoriteiten sluiten niet uit dat er sprake is van een terroristische aanslag. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve reist snel naar Arras af. Over de identiteit van de gewonden is nog niets bekend. Volgens La Voix du Nord zou de Franse acteur Jean-Hugues Anglade onder hen zijn.