Derde plaats voor Martina op 100 meter op WK Atletiek

Churandy Martina spurtte vandaag achter de ongenaakbare Bolt naar de derde plaats in zijn serie van de 100 meter, goed voor een rechtstreekse plek in de halve finales.

Churandy Martina, Mike Rogers en Usain Bolt in actie tijdens de 100 meter sprint Foto EPA / Srdjan Suki

Churandy Martina kon vandaag bij de wereldkampioenschappen atletiek in Beijing prima mee in het spoor van sprintgigant Usain Bolt. De Nederlandse sprinter spurtte achter de ongenaakbare Bolt naar de derde plaats in zijn serie van de 100 meter, goed voor een rechtstreekse plek in de halve finales. Zijn tijd van 10,06 was ook nog eens zijn beste van dit seizoen.

Bolt won de serie in 9,96, maar de Jamaicaanse titelverdediger was niet de snelste uit de eerste ronde. De Amerikaan Justin Gatlin, nog ongeslagen deze zomer, imponeerde met een tijd van 9,83. Ook de Amerikaan Trayvon Bromell (9,91), de Fransman Jimmy Vicaut (9,92) en de Jamaicaan Asafa Powell (9,95) waren in de series rapper dan wereldrecordhouder Bolt, die dit seizoen last had van blessures en nog weinig indruk maakte in wedstrijden.

Geen beste start

Martina had geen beste start en moest in de laatste meters de turbo erop zetten om de derde plaats veilig te stellen.

De halve finales en de finale van het koningsnummer zijn zondag. (ANP)