Autobom ontploft in Kabul - 10 doden en 70 gewonden

De Afghaanse politie en veiligheidstroepen staan bij ravage die een autobom heeft aangericht in de hoofdstad Kabul.
De Afghaanse politie en veiligheidstroepen staan bij ravage die een autobom heeft aangericht in de hoofdstad Kabul. Foto AFP / Wakil Kohsar

Bij een zelfmoordaanslag met een autobom in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zeker tien mensen om het leven gekomen. Circa zeventig anderen raakten gewond. Onder de doden zijn drie buitenlanders zegt de NAVO.

De aanslag vond plaats vlakbij een ziekenhuis en was gericht op een militair konvooi van de NAVO. Niettemin, waren de meeste slachtoffers gewone burgers. De straat is volgens een getuige bezaaid met glasscherven.

In Kabul vinden de laatste tijd weer vaker aanslagen plaats, met tientallen doden en honderden gewonden tot gevolg. Er ontploften deze maand onder meer explosieven bij het internationale vliegveld van Kabul en een complex van het leger in de hoofdstad.