Nieuwe roman David Mitchell vervolg op vorig jaar gepubliceerd Twitter-verhaal

Slade House, de aanstaande roman van David Mitchell, komt voort uit een kort verhaal dat de Britse schrijver vorig jaar in zijn geheel op Twitter publiceerde, zo meldt het Britse The Telegraph.

Het Twitterverhaal waar Slade House uit voortkomt heet The Right Sort. In dat verhaal, bestaande uit 280 tweets, gaat een moeder met haar zoon voor een soirée op bezoek bij een zeker ‘Lady Briggs’, wonend in ‘Slade Alley’.

De avond loopt voor die zoon, tevens de verteller van het verhaal, uit de hand nadat hij een ‘slechte’ valiumpil heeft geslikt en denkt door een levensgrote mastiff achter te worden gezeten. Het verhaal werd tussen 14 en 20 juli 2014 door Mitchell op Twitter verspreid.

Twitter avatar david_mitchell David Mitchell .@SceptreBooks are delighted to present a story written by David for Twitter, serialised twice a day this week. We give you #THERIGHTSORT

Hetzelfde universum als ‘Tijdmeters’

Binnenkort zal Mitchell zijn Twitterstunt herhalen. Tussen begin september en 27 oktober zal hij een nieuw verhaal via het social medium verspreiden. De titel nog niet bekend is, maar duidelijk is wel dat het verhaal zal worden verteld vanuit het perspectief van een van de personages van Slade House.

Waar Mitchells nieuwe roman, die op 27 oktober zal verschijnen, exact over gaat is niet duidelijk. Slade House betreft volgens The Telegraph een ‘spannend verhaal’ dat zich in ‘hetzelfde universum afspeelt als Mitchells recente bestseler Tijdmeters‘ en opent in 1979 en eindigt tijdens Halloween 2015.

    • Roderick Nieuwenhuis