Investeringen flink omhoog

De investeringen in Nederland zijn in juni met 22,2 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit vanochtend gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral in woningen zijn aanzienlijk hogere investeringen gedaan. Daarnaast werd meer geïnvesteerd in infrastructuur, auto’s, vrachtwagens en machines. De stijging in juni is de grootste die het CBS dit jaar heeft gemeten. Tot nu toe was maart de uitschieter (plus 16 procent). Het CBS heeft vandaag ook bekendgemaakt dat de huizenprijzen blijven stijgen. Bestaande koopwoningen waren in juli 2,7 procent duurder dan in juli vorig jaar. De stijging van de huizenprijzen is al sinds juni 2013 gaande. Ten opzichte van augustus 2008, toen de woningprijzen een piek bereikten, is het prijsniveau nog wel 16,9 procent lager. Het Kadaster meldde dinsdag al dat in juli 33 procent meer woningen werden verkocht dan een jaar eerder. (NRC)