50 Shades of handshakes - football-speler drukt teamgenoten de hand

‘Even’ handen schudden met de Amerikaanse football-speler Cortez Lewis bestaat niet. De 19-jarige eerstejaars aan Wake Forest University in North Carolina heeft nogal een ingewikkelde handdruk. Wat heet, hij kent maar liefst 50 verschillende handshakes.

Cortez Lewis (links) geeft een teamgenoot een handshake.

‘Even’ handen schudden met de Amerikaanse football-speler Cortez Lewis bestaat niet. De 19-jarige eerstejaars aan Wake Forest University in North Carolina heeft nogal een ingewikkelde handdruk. Wat heet, hij kent maar liefst 50 verschillende handshakes.

Terwijl het football-team Wake Forest deze maand bij elkaar kwam voor de eerste training van het nieuwe seizoen, viel de manier waarop Lewis zijn teamleden begroette meteen op. Lewis ging alle teamleden af om gedag te zeggen. Assistent-coach Asil Mulbah vroeg hem hoeveel verschillende handshakes hij wel niet kende. “Minstens een stuk of 50?”, was het droge antwoord.

En Lewis, die in een interview met ESPN vertelt dat hij een fotografisch geheugen heeft, onthoudt ook wie bij welke handshake hoort. Bovendien heeft hij niet alleen voor zijn teamleden een handshake, maar ook voor vrienden en klasgenoten. De eerstejaars begon ermee op de middelbare school en gaandeweg breidde zijn arsenaal zich uit.

Mulbah vond het zo opmerkelijk dat hij besloot de handshakes van Lewis te filmen:

https://www.youtube.com/watch?v=4ghyPEtsRW0

Het filmpje ging afgelopen week viral. Het football-team heeft daarom nu een wedstrijd bedacht. Wie zijn/haar handshake in een video opstuurt naar het team maakt kans om een echte handshake te krijgen met Lewis. Nominaties worden maandag bekendgemaakt, waarna er tot woensdag gestemd kan worden.

Twitter avatar WakeFB Wake Forest Football Have you sent in your handshake yet? ✋👊👋✌✋💪

CONTEST: http://t.co/XuYHSGbUhk http://t.co/KNKxCFKaID

    • Anouk Eigenraam