Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Entertainment

Edinburgh Nights

Het gerenommeerde Edinburgh Festival – eigenlijk een verzameling van meerdere gelijktijdig gehouden culturele festivals – in volle gang in het Schotse Edinburgh. De Edinburgh Fringe, waarschijnlijk het bekendste onderdeel, is het grootste kunstfestival ter wereld. Er vinden de hele maand duizenden optredens plaats, van muziek tot dans en van stand-up comedy tot theater. Kirsty Wark van Newsnight kijkt in Edinburgh Nights terug op de gebeurtenissen van de afgelopen week en ontvangt artiesten en mensen uit de wereld van kunst en cultuur.