Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Wonen

Huizenprijzen stijgen verder in juli

De prijzen van koophuizen zijn in juli weer gestegen ten opzichte van een jaar geleden, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Foto: ANP / Robin Utrecht

De prijzen van koopwoningen zijn in juli met 2,7 procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Sinds de zomer van 2013 is volgens het statistiekbureau een stijgende trend te zien in de prijzen van koopwoningen. In juli dit jaar was het gemiddelde prijs van bestaande koopwoningen ongeveer even hoog als in december 2003.

Het laagste punt werd bereikt in juni 2013, sindsdien is er volgens het CBS een licht stijgende trend te zien. Momenteel liggen de prijzen nog wel 16,9 procent lager dan tijdens de top van de huizenmarkt, in augustus 2008.

Vorige week maakte het Kadaster bekend dat er in juli 18.422 verkochte woningen werden geregistreerd, wat bijna 33 procent meer is dan in juli vorig jaar. In de eerste zeven maanden van 2015 zijn er 93.671 woningen verkocht. Dat is bijna 22 procent meer dan in 2014.