In beeld

Graffitikunstenaar Banksy opent dystopisch Disneyland

Dit familiepretpark is niet geschikt voor kinderen. Zo beschrijft graffitikunstenaar Banksy althans zijn nieuwe pop-up tentoonstelling die gisteren is geopend. 'Dismaland' ('dismal' betekent 'somber') is een griezelige versie van Disneyland. Soms hilarisch, soms shockerend. Banksy, bekend van zijn scherpe graffitikunst in de straten van Londen, stelt kunstwerken van 58 kunstenaars ten toon op het terrein dat ongeveer 1 hectare beslaat. Werk van onder anderen Damien Hirst en Jenny Holzer is te zien. Het grootschalige kunstproject bevindt zich op een verlaten stuk strand, 'Tropicana', van de badplaats Weston-super-Mare in het zuiden van Engeland.
Een beeld in Dismaland.
Reuters / Toby Melville
Reuters / Toby Melville
Een parkmedewerker met een tros ballonnen.
Reuters / Toby Melville
Reuters / Toby Melville
Een bezoeker wordt gescreend door een artiest.
Foto Reuters / Toby Melville
Reuters / Suzanne Plunkett
Een overzichtsfoto van het park.
Reuters / Toby Melville
Reuters / Toby Melville
Reuters / Toby Melville
Toeristen lopen langs de ingang van het park.
Reuters / Toby Melville