54 woningen in Ridderkerk ontruimd vanwege gaslek

Een flat in de Zuid-Hollandse plaats Ridderkerk is vandaag ontruimd vanwege een gaslek. Het gaat waarschijnlijk om 162 woningen.

Brandweerauto's Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

Een flat in de Zuid-Hollandse plaats Ridderkerk is vandaag gedeeltelijk ontruimd vanwege een gaslek. Dat laat de Veiligheidsregio weten. Het ging om 162 woningen.

Twitter avatar rijnmondveilig rijnmondveilig.nl Ontruiming van een flat in verband met een gaslekkage in een kelderruimte Rijnsingel Ridderkerk. http://t.co/zWE75noIki
Twitter avatar rijnmondveilig rijnmondveilig.nl #Rijnsingel #Ridderkerk: Na metingen bleek dat er maar een deel van de flat ontruimd moest worden. http://t.co/zWE75noIki

Aanvankelijk zou het hele gebouw worden ontruimd, maar na metingen mochten de bewoners van 108 appartementen naar huis. De bewoners van de overige 54 woningen kunnen voorlopig niet hun huis in.

Opgevangen in sporthal

De gaslekkage ontstond in een kelderruimte. Hulpdiensten en monteurs zijn inmiddels gearriveerd. De gasleiding is afgesloten. Het gebouw staat aan de Rijnsingel. De bewoners zijn opgevangen in een sporthal in de omgeving. Het is nog niet bekend hoeveel mensen zijn getroffen door de situatie of wanneer ze weer terug naar huis kunnen.

De oorzaak is nog niet bekend. Volgens Stedin ontstond het lek om 10.59 uur en hoopte het gas zich op in de kelderruimte. Het is onbekend waarom pas later werd overgegaan tot het ontruimen van het pand. Momenteel wordt geprobeerd de kelderruimte te ventileren zodat het gas kan wegstromen.

Twitter avatar Stedin Stedin Gaslek #Rijnsingel @gem_Ridderkerk vanaf 10:59u. Stedin en hulpdiensten ter plaatse. Gasleiding afgesloten, geen uitstroom meer.
Twitter avatar rijnmondveilig rijnmondveilig.nl #Rijnsingel: Er worden graafwerkzaamheden uitgevoerd om bij de loze ruimte met het gas te ko http://t.co/zWE75noIki http://t.co/tt7JcAL2Ed

Meer informatie volgt.

    • Casper van der Veen