Ajax wint nipt, AZ verliest na voorsprong

In de eerste confrontatie in de play-offs van de Europa League is Ajax niet verder gekomen dan een 1-0 zege op Jablonec. AZ verloor met 3-2 van het Roemeense Astra Giurgiu. Volgende week zijn voor beide clubs de returns. Met de zege is Ajax nog lang niet zeker van een plaats in de groepsfase van de Europa League. Het elftal van trainer Frank de Boer boekte een moeizame overwinning en de enige treffer werd gemaakt door Arek Milik in de 54e minuut. De Pool benutte een strafschop. AZ kwam gisteravond snel op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Henriksen en Janssen, maar nog voor rust werd die voorsprong omgedraaid in een achterstand: 3-2, tevens de eindstand. AZ heeft volgende week genoeg aan één doelpunt om de groepsfase van de Europa League te bereiken.

    • NRC