Flipping Ships

Wat doe je als je een grote hit scoort en dat succes daarna niet echt meer weet te evenaren? De Amerikaanse singer-songwriter Edwin McCain (Greenville, South Carolina) kwam in 1998 in de top vijf van de Amerikaanse hitlijsten met een sentimentele power ballad. Daarna ging het iets minder. Hij maakt nog steeds muziek, maar heeft tegelijkertijd ook een eigen bedrijf, Boats Have Souls. Samen met een team van techneuten restaureert hij oude en kapotte boten om ze daarna weer te verkopen. Discovery vond dat gegeven interessant genoeg voor een eigen programma. In Flipping Ships zien we hoe McCain („ze noemen mij de bootfluisteraar”) en zijn mannen – waaronder sloper Wayne (‘the dirty man’) en schilder Doug (‘the rockstar of paint’) – te werk gaan. Zo knappen ze een krakkemikkige boot op voor een groot gezin met een beperkt budget. In het begin zien de teamleden het niet zitten. McCain, die halverwege de aflevering even wegmoet voor een gig, weet natuurlijk beter. In een andere aflevering kan hij zijn twee passies combineren, als een bevriende muzikant hem vraagt om een rock-’n-roll speedboat te maken.

Thijs Schrik