Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

‘Banksy bouwt Dismaland’

Britse Banksy-fans trekken massaal naar het badplaatsje Weston-Super-Mare na geruchten dat de beroemde straatkunstenaar met medewerkers daar een parodie van Disneyland opbouwt onder de titel Dismaland, Achter afscheidingswanden verrijst een sprookjeskasteel dat lijkt op dat van Disney, maar meer sinister is, en een op Mickey Mouse gelijkende reuzensculptuur. Van dichtbij blijkt het echter een sculptuur van een vrachtwagen met banden in vreemde hoeken als oren. (NRC)