Parijs en Londen samen problemen Calais te lijf

Frankrijk en Groot-Brittannië gaan nauwer samenwerken om het vluchtelingenprobleem bij Calais op te lossen. De ministers van Binnenlandse Zaken van beide landen ondertekenen daar vandaag een verdrag over. Volgens een bron in Parijs staat in het verdrag onder meer dat er meer geld wordt vrijgemaakt om de tunnel onder het Kanaal te beveiligen. De landen zijn behalve het opschroeven van de beveiliging ook van plan harder op te treden tegen mensensmokkelaars. Ook komt er meer geld vrij voor humanitaire hulp. Naar schatting verblijven er momenteel zo’n drieduizend vluchtelingen bij Calais. Duitsland verwacht dit jaar een recordaantal van 800.000 asielzoekers. Dat is twee keer meer dan een eerdere prognose en vier keer meer dan in 2014. De Verenigde Naties vinden dat de asielzoekers meer over Europa moeten worden verdeeld.

    • NRC