Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Bob’s Burgers

De makers van animatieserie Bob’s Burgers, over de eigenaar van een hamburgerrestaurant en zijn familie, werken graag samen met Amerikaanse bands uit het alternatieve circuit. Zo maakten de sombere indierockers van The National liedjes voor de serie en waren karakters eerder dit jaar te zien in een clip van de feministische rockband Sleater-Kinney. Die bands passen goed bij de stijl van Bob’s Burgers: de serie is namelijk ook geschikt voor fijnproevers. Comedy Central zendt momenteel elke werkdag een aflevering uit van het derde seizoen.