Classy, maar geen 007

The man from U.N.C.L.E. was een Amerikaanse actieserie uit de jaren zestig, over een Amerikaanse en een Russische geheimagent die deden wat filmspionnen in die tijd deden, namelijk kleurrijk gespuis onschadelijk maken. En net zoals bijvoorbeeld de Thunderbirds zorgde dat ook nog eens voor een hoop merchandise zodat iedereen de avonturen van Napoleon Solo en Illya Kuryakin kon naspelen.

Maar is er iemand van onder de 55 bij wie er nu een belletje gaat rinkelen? Dat kan niet de doelgroep zijn waar regisseur Guy Ritchie op mikt (die er met Robert Downey Jr. en Jude Law in Sherlock Holmes zo fantastisch in slaagde om een retrohippe update van de Victoriaanse tijd te geven). Natuurlijk is dit een stiekeme sollicitatie voor de volgende Bond; U.N.C.L.E. is Britser dan Brits: beide con-collega’s lopen in van die typische Harrington-jasjes (met geruite voering) alsof de styling door Mod-koning Paul Weller himself is gedaan.

Classy is het zeker, maar de brille en de bijdehandheid van de klassieke Bonds haalt het nergens. Nog even oefenen dus.

    • Dana Linssen