Brand in wetenschapsmuseum Parijs

In het grootste wetenschapsmuseum van Parijs, de Cité des Sciences et de l’Industrie, woedt momenteel een grote brand. De brandweer heeft 120 mensen en dertig auto’s ingezet.

Brandweer rolt de brandslang uit voor het museum. Foto AFP/ Thomas Samson

In het grootste wetenschapsmuseum van Parijs, de Cité des Sciences et de l’Industrie, woedt momenteel een grote brand. De brandweer heeft 120 mensen en dertig auto’s ingezet.

De brand brak vannacht uit en verspreidde zich over drie verdiepingen, bij elkaar 10.000 vierkante meter. Vanwege de omvang en de hitte is het erg moeilijk om de vlammen te bestrijden, bericht persbureau AP. Twee brandweermannen zijn lichtgewond geraakt door de hitte. Het vuur is inmiddels enigszins onder controle, maar nog niet geblust. De aangrenzende tentoonstellingsruimten en het Imax-theater zijn niet getroffen, maar het risico op verspreiding is nog aanwezig.

De brandweer kreeg pas laat door dat er brand was, omdat het brandalarm vanwege onderhoud uit stond. Het is niet bekend of de werkzaamheden de brand hebben veroorzaakt.

De Cité des Sciences et de l’Industrie is het grootste wetenschapsmuseum van Europa. Het gebouw ligt ten noordoosten van het centrum van Parijs, vlakbij de Boulevard Périphérique. De ringweg is gewoon open.

    • Anouk Eigenraam