Resultaat Boskalis ‘historisch’

Foto Cor Mulder/ANP

De nettowinst van baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis is in de eerste helft van dit jaar met 21 procent gestegen tot 306 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf vanochtend bekendgemaakt. De omzet ging met 1,6 procent omhoog naar 1,5 miljard euro. Volgens Boskalis was met name bij de baggeractiviteiten sprake van een buitengewoon druk eerste halfjaar. Topman Peter Berdowski zei terug te kijken op een „fantastische” eerste helft, met een historisch hoog bedrijfsresultaat van een half miljard euro. Vooral het Suezkanaal-project was bijzonder vanwege de omvang en de zeer korte realisatieperiode van nog geen jaar.

Boskalis gaf aan voor heel 2015 op een winst te rekenen die lager ligt dan de recordwinst van 490 miljoen euro vorig jaar. Volgens het bedrijf zal in de tweede helft van dit jaar een inhaalslag op het onderhoud van de schepen moeten worden gemaakt, wat tot meer kosten en minder omzet zal leiden. (NRC)