Zeker 150 doden bij aanslag Boko Haram

Bij een aanval van de islamitische terreurgroep Boko Haram in het noordoosten van Nigeria zijn zeker 150 mensen om het leven gekomen. Tientallen gewapende strijders zouden op motorfietsen en met een auto het dorp Kukuwa-Gari zijn binnengereden. Veel mensen zouden zijn verdronken toen ze in een vluchtpoging een rivier probeerden over te steken. Door de zware regenval van de afgelopen tijd stond het water veel hoger dan anders. Inwoners die de aanval van de terreurgroep wel wisten te overleven konden pas na enkele dagen de autoriteiten en media inlichten, omdat telefoonmasten in het gebied al tijdens eerdere aanvallen waren gesloopt. De laatste weken viel Boko Haram verschillende dorpen binnen. Door aanslagen van Boko Haram zijn in zes jaar tijd 20.000 mensen omgekomen en 1,5 miljoen mensen ontheemd.