Minder Nederlandse banen behouden door verkoop Imtech-delen dan gemeld

Foto: Imtech

Er zijn minder Nederlandse Imtech-banen gered dan de curatoren van Imtech gisteren hebben gemeld.

De curatoren lieten in een persbericht weten dat er 2.300 banen in Nederland veilig zijn door de verkoop van drie grote bedrijfsonderdelen van Imtech. Het zijn er echter vierhonderd minder: 1.900 Nederlandse banen in totaal. Bij de verkochte bedrijfsonderdelen werken minder Nederlanders dan de curatoren meldden.

Dat zegt vakbondsbestuurder Chris Baggerman van de Reformatorisch Maatschappelijke Unie. Een woordvoerder van de curatoren bevestigt dat er tot nu toe inderdaad niet meer dan 1.900 van de in totaal 4.500 Nederlandse banen bij Imtech zijn veilig gesteld.

Baan kwijt

Inmiddels is ook duidelijk dat 1.200 Nederlanders hun baan kwijt zijn. Gisteren heeft het eerste afzonderlijke bedrijfsonderdeel van Imtech faillissement aangevraagd sinds het moederbedrijf vorige week viel. Het gaat om Imtech Building Services, onderdeel van Imtech Nederland.

Ook dat nieuws kwam via de vakbonden naar buiten. De curatoren hebben er geen afzonderlijk persbericht over uitgestuurd, legt hun woordvoerder uit, omdat ze niet na elke gebeurtenis een update geven. “De curatoren zijn druk met de redding van heel Imtech Nederland”, verklaart ze – voor informatieverstrekking is weinig tijd. Ook benadrukt ze dat er nog wordt gewerkt aan een doorstart van Imtech Building Services.

Wel melden de curatoren het tot nu toe wel steeds als er een bedrijfsonderdeel van Imtech gered is. Vorige week meldden ze dat Imtech Marine, de scheepvaartdivisie, en Imtech Nordic, en Scandinavische tak gered zijn. Gisteren lieten de curatoren weten dat de Imtech Traffic & Infra, de infrastructuurdivisie, verkocht is. De curatoren zullen updates blijven geven, zegt hun woordvoerder, maar die zijn “vaker accuraat dan tijdig”.

    • Teri van der Heijden
    • Carola Houtekamer