Meerdere verdachten in beeld na aanslag Bangkok

Foto Reuters / Kerek Wongsa

De hoofdverdachte van de bomaanslag van maandag in Bangkok heeft mogelijk hulp gehad van twee verdachten die ook door bewakingscamera’s zijn vastgelegd. Van de hoofdverdachte, die een rugtas achterliet in de buurt van de hindoeïstische Erawan-tempel, is een compositietekening verspreid.

Twitter avatar JeromeTaylor Jerome Taylor Breaking: Thai police release sketch of Bangkok bomb suspect - @AFP http://t.co/rs93n9mj0G

Een Thais tribunaal heeft vandaag een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de man, die vermoedelijk van buiten Thailand komt. Van de in geel T-shirt geklede verdachte gaf de Thaise politie gisteren al beelden vrij van bewakingscamera’s. De chef van de nationale politie Somyot Pumpanmuang liet vandaag weten dat de man waarschijnlijk lid is van een groter netwerk.

Bij de explosie kwamen ongeveer twintig mensen om het leven. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is vooralsnog niet opgeëist.