Alpenmeisje Heidi naar de bioscoopzalen

Het Zwitserse alpenmeisje Heidi zal volgens planning midden 2016 over de bioscoopschermen dartelen. Volgens filmtijdschrift Hollywood Reporter investeert het Indiase bedrijf Vistaar Entertainment in een filmtrilogie gebaseerd op Johanna Spyri’s klassiek geworden kinderboeken uit 1880. De eerste film, die momenteel de titel Heidi – Queen Of The Mountains draagt, is geschreven door Paul Watson (Bye Bye Jimmy) en wordt later dit jaar opgenomen in de Zwitserse Alpen. Vistaar heeft geen details gegeven over het budget van de films, maar beschreef de trilogie als een „multi-million pound investment”. Heidi is een populair onderwerp. Een andere Duitstalige Heidi-speelfilm – van StudioCanal – moet volgens planning vanaf 3 december in de Duitse bioscopen draaien.