Straight Outta Compton overtreft verwachtingen

Meer dan 60 miljoen dollar (ongeveer 54 miljoen euro) heeft Straight Outta Compton, de film over de invloedrijke gangstarapgroep N.W.A, opgebracht tijdens zijn openingsweekend in de VS. De film heeft het beste openingsweekend in augustus ooit voor een film met R-rating (onder de 17 moeten kijkers vergezeld worden door een ouder of volwassen begeleider). De verhoogde beveiliging bij bioscopen hield kijkers niet tegen. De film bevat beelden van raciale spanningen en politiegeweld in de jaren 80 en 90, maar blijft door onder meer de gewelddadige dood van Afro-Amerikaanse mannen als Michael Brown herkenbaar. Straight Outta Compton werd gemaakt voor 29 miljoen dollar (iets meer dan 26 miljoen euro) en is vanaf 3 september in Nederland te zien. (Variety)