Dit is vandaag belangrijk

Foto EPA

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Wikipedia, handig als je informatie zoekt. Maar klopt het wel? Bedrijven kunnen namelijk iemand inhuren om hun pagina op te schonen. Vier vragen over stiekeme aanpassingen op Wikipedia.

Vandaag begint Sail in Amsterdam, het grootste nautische evenement van Europa. Lekker gratis voor bezoekers, maar niet voor bedrijven. Sail in elf cijfers.

En waar denk je aan bij Carlsberg? Precies, beautyproducten. Met bier als ingrediënt, dat wel. Waarom verkoopt de bierbrouwer ineens shampoo en conditioner?

Poldernieuws

We spekken de staatskas met een half miljard euro door te hard te rijden. De Volkskrant zocht uit waar je op de rem moet.

Het Chinese Tencent investeert 50 miljoen dollar in de chatdienst Kik. Dat betekent volgens De Telegraaf dat Tencents dochter WeChat geen Amerikaanse plannen heeft.

Nederlanders bouwen weer. En houthandelaren profiteren: de omzet van PontMeyer is met een tiende gestegen, meldt het Financieele Dagblad.

While you were sleeping… in the US

Selfies maken doen we voortaan met een drone aan een touwtje, voorspelt The Verge.

Amerikaanse media krijgen geen genoeg van de onthullingen over werken bij Amazon. The New York Times en Quartz publiceren tegenstrijdige berichten. 

Buzzfeed krijgt 200 miljoen dollar van NBCUniversal. De populaire online-uitgever maakt film- en tv-plannen. 

While you were sleeping… in Asia

Snapdeal haalt 500 miljoen dollar op. De interesse in de online markt in India blijft maar groeien, meldt de Nikkei Asian Review.

Als het aan investeerders ligt wordt de Chinese divisie van Yum Brands verkocht. Maar zo ver is het nog niet, staat in de South China Morning Post.

Weet je ook nooit welke thee je lekker vindt? Het Indiase Teabox ontwikkelde een algoritme dat kan helpen, schrijft Economic Times.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q