Broers Van Poppel in Vuelta

De broers Boy en Danny van Poppel staan zaterdag voor Trek aan de start van de Ronde van Spanje. De zoons van oud-topsprinter Jean-Paul van Poppel behoren tot de negenkoppige selectie die het Amerikaanse wielerteam gisteravond presenteerde. Opvallende naam in de ploeg is Fabian Cancellara, de Zwitser maakt in de Vuelta zijn rentree na zijn zware valpartij in de Tour de France. Cancellara reed in het geel toen hij tijdens de derde etappe onderuit ging en daarbij de dwarsuitsteeksels van twee rugwervels brak. De Nederlandse ploeg LottoNL-Jumbo vertrekt zonder kopman naar de Ronde van Spanje. Laurens ten Dam zou de selectie aanvoeren, maar hij werd eerder deze maand aangereden tijdens een training. De klimmer brak een rugwervel en kan niet meedoen. „Door de afwezigheid van Laurens ten Dam reizen we zonder klassementsambities af naar Spanje, wat niet wegneemt dat er nog voldoende uitdagingen overblijven”, zei ploegleider Merijn Zeeman. (ANP)