Prijzenreeks Barça stopt in 2015 bij Supercup

Athletic Bilbao heeft gisteren de Spaanse Supercup veroverd. De Baskische ploeg bleef tijdens de return tegen FC Barcelona in Camp Nou overeind: 1-1. Dat was na de sensationele overwinning vrijdag in eigen stadion (4-0) ruim voldoende om voor de tweede keer de Spaanse Supercup te winnen.

Barcelona kan een evenaring vergeten van het recordjaar 2009, toen het liefst zes prijzen veroverde. De ploeg van trainer Luis Enrique won dit jaar de landstitel, de Spaanse beker (ten koste van Athletic Bilbao), de Champions League en vorige week de Europese Supercup.

Lionel Messi en zijn ploeggenoten slaagden er niet in de opgelopen schade uit de eerste wedstrijd om de Spaanse Supercup weg te werken. De Argentijnse superster zette de thuisclub kort voor rust wel op voorsprong, maar nadat Gerard Piqué in de 56ste minuut met rood van het veld was gestuurd, stokte de productie. De Basken kwamen zelfs langszij via Aritz Aduriz, de spits die thuis al drie keer had gescoord.

In de slotfase moest ook Athletic Bilbao met tien man verder na rood voor Kike Sola, maar de eerste prijs voor de Basken in 31 jaar kwam niet meer in gevaar. Komende zondag staan Barcelona en Bilbao opnieuw tegenover elkaar, dan voor de start van de Primera División.

Luis Enrique riep vooraf nog dat zijn ploeg het onmogelijke mogelijk wilde maken. Hij stuurde daarom al zijn sterren het veld in, op de zieke Braziliaan Neymar na. (ANP)