Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

HuffPost van start in Australië

De Australische editie van The Huffington Post, een van de meest succesrijke digitale nieuwsplatforms, is vanochtend live gegaan. Dat was een dag eerder dan aanvankelijk gepland. Het is het vijftiende land waar de site een eigen editie krijgt, na onder meer de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Duitsland, India en Japan. Blikvanger op dag één is een interview met minister van Buitenlandse Zaken Julie Bishop, over het homohuwelijk – een heet hangijzer in de huidige Australische coalitie.