Politie Réunion staakt zoektocht naar vliegtuig

Politie- en legereenheden op het Franse eiland Réunion hebben hun zoektocht naar wrakstukken van de MH370 van Malaysia Airlines afgeblazen volgens de politie op het eiland. Eind juli werd een stuk vleugel gevonden bij de kust van Réunion. Volgens de Maleisische autoriteiten was het een onderdeel van de Boeing 777. Tien dagen lang werd op zo’n 10.000 vierkante meter gezocht met een legervliegtuig, twee helikopters en een speedboot. Meer wrakstukken werden niet gevonden. De politie nam aangespoelde voorwerpen in beslag om te onderzoeken of ze mogelijk bij het vliegtuig horen. De kans op het ontdekken van wrakstukken tijdens gecoördineerde zoektochten is volgens de politie extreem klein. De MH370, met 239 mensen aan boord, verdween op 8 maart 2014 van de radar. De vondst van de vleugel op Réunion was de eerste sinds de verdwijning.

    • Reuters
    • NRC