Luister liever live

Live is het Britse Slaves een tweekoppig monster dat boos, grappig en muzikaal verwoestend van zich afbijt. De staand spelende drummer Isaac Holman – verwijzing naar de staand spelende rockabillydrummers van weleer – mept, danst en slingert driftig zijn teksten het publiek in. Gitarist Laurie Vincent speelt een primitief soort riffs dat live voldoende opzweept. Op het debuutalbum Are You Satisfied? blijken de twee hun podiumenergie niet te evenaren. De cd klinkt als een live-opname, maar thuis is het aanbod van gitaar, drum en zang te weinig. De rudimentaire nummers en tirades hadden op het album verder uitgewerkt of aangevuld kunnen worden. Hier wordt vooral het gitaargeluid aangedikt, getuige de dreunende omlijsting van ‘Feed the mantaray’ en ‘The hunter’. Op Lowlands zal de aanhang evengoed de vuisten in de lucht beuken, en de mosh pit laten krioelen.

    • Hester Carvalho