Lichaam ontvoerd Duits meisje gevonden - twee verdachten aangehouden

Het lichaam van Anneli werd gevonden bij een boerderij in de plaats Lampersdorf.
Het lichaam van Anneli werd gevonden bij een boerderij in de plaats Lampersdorf. Foto EPA / Arno Burgi

Het zeventienjarige Duitse meisje Anneli, dat sinds afgelopen donderdag vermist was, is vermoord. Het lichaam werd gisteren in de Duitse deelstaat Saksen gevonden. Zo schrijft de Duitse krant Bild.

De politie heeft twee mannen van 39 en 61 jaar aangehouden. Een van hen werd opgepakt in Dresden, de ander in de deelstaat Beieren. De 39-jarige verdachte is een bekende van de politie; hij werd eerder verdacht van brandstichting, verzekeringsfraude en een zedendelict, maar tot een veroordeling kwam het niet.

‘Geen goede voorbereiding’

Volgens de autoriteiten was Anneli geen toevallig slachtoffer: één van de mannen kende haar van gezicht, aldus de onderzoekers in de zaak vandaag. De verdachten zochten vervolgens via Facebook meer informatie over haar op.

Justitie denkt dat de mannen hun daad niet goed hadden voorbereid. Omdat ze niet goed wisten hoe ze het verder moesten aanpakken en het meisje hen had gezien, hebben ze haar vermoord, vermoedt de hoofdofficier van justitie.

Het lichaam van Anneli is gevonden bij een boerderij in Lampersdorf:

Hond aan het uitlaten

De Duitse miljonairsdochter verdween donderdagavond van een landweg in het oosten van Duitsland, waar ze haar hond uitliet. De ontvoerders zochten na de ontvoering direct met haar mobieltje contact met haar ouders en eisten 1,2 miljoen euro. Later belden ze nog eens en dreigden ze haar te vermoorden.

Openbaarheid

In het weekend zochten de ouders de openbaarheid. Ze kwamen met een open brief aan de ontvoerders, waarin ze verzekerden hun eisen in te willigen “om ons kind snel in de armen te kunnen sluiten”.