Lange files op de snelwegen door ongelukken - A1, A6, A10 en A12

Vorige maand werd de A12 afgesloten vanwege de zomerstorm. Foto ANP / Bart Maat

Meerdere ongelukken op de Nederlandse snelwegen zorgden vanochtend voor lange files. Hieronder een overzicht:

A12 Gouda
Op de A12 tussen Reeuwijk en Gouda zijn zeven auto’s op elkaar gebotst. Volgens de ANWB gebeurde het ongeluk even na 06.00 uur. Er was alleen blikschade, maar het ongeval zorgde wel voor een file van ruim 10 kilometer.

Automobilisten kregen ruim een uur vertraging. Rond 08.00 uur was alles opgeruimd en kwam het verkeer weer op gang. De aangegeven omleidingsroutes werden weer ingetrokken.

Twitter avatar Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat Het ongeval op de #A12►Den Haag thv knp Gouwe is afgehandeld. Vertraging neemt nu snel af. De omleiding is ingetrokken.

Amsterdam A1 / A10
Bij Amsterdam is de verbindingsweg van de A1 naar de A10 richting Haarlem dicht. Er ligt een oliespoor op de weg, dat eerst moet worden opgeruimd voordat de weg weer open gaat.

Twitter avatar Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat Vertraging door een ongeval op de A1►Amersfoort thv knp Watergraafsmeer. De verbindingsweg richting de A10 is dicht. 1/2

Doordat de verbindingsweg is afgesloten staat er veel file op de de A1 en de A6. Volgens Rijkswaterstaat gaat de weg bij knooppunt Watergraafsmeer pas rond 10.30 uur weer open.

Op de A1 stond rond 08.00 uur ruim 18 kilometer file tussen Blaricum en Diemen. De vertragingstijd loopt op tot bijna veertig minuten.

Advies voor automobilisten die naar Amsterdam willen: kies bij Diemen voor de A9 en rij dan over de A2 naar de hoofdstad.

Twitter avatar Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat Verkeer richting Amsterdam volg Haarlem (A9,A2). 2/2

A6 Almere
Door de file op de A1 is het ook erg druk op de A6 bij Almere. Tussen Almere-Buiten-West en knooppunt Muiderberg stond 13 kilometer stilstaand verkeer. Automobilisten hebben meer dan een halfuur vertraging, zegt de ANWB.

Volgens de ANWB heeft de situatie op de weg te maken met een combinatie van regen en de vele mensen die deze week weer aan het werk zijn gegaan. Rijkswaterstaat is bezig met opruimwerkzaamheden.

    • Carlijn Vis