Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Cultuur

Schoenen uit en stropdas af - kabinet waait uit op het strand

Lekker strandweer was het niet, maar het kabinet hield vandaag zijn jaarlijkse heidag op het strand bij Wassenaarse Slag. De locatie was tot het laatst geheim gehouden, ook voor de ministers en staatssecretarissen. Die wisten alleen dat ze zich om 11.00 uur moesten verzamelen bij de Beatrixkazerne in Den Haag. Daar vandaan ging het in twee personenbusjes naar Wassenaar waar ze, na een reeks rotondes en stoplichten, uit het zicht verdwenen. Begin van de middag werd duidelijk dat het gehele kabinet bij strandpaviljoen Sport bij de Wassenaarse Slag zat. Het kabinet houdt elk jaar een heidag aan het begin van het politieke jaar om in een informele setting naar de toekomst te kijken en het groepsgevoel te versterken. Vorig jaar was deze bijeenkomst in Diepenheim.
David van Dam / NRC
V.l.n.r. minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken), staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) en premier Mark Rutte.
ANP / Bart Maat
Mark Rutte maakt een grapje over de stropdas van minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie). Hij is de enige die in pak kwam vandaag.
ANP / Bart Maat
ANP / Bart Maat
Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) en minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel).
ANP / Bart Maat
Minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) en minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken).
ANP / Bart Maat
Premier Mark Rutte en staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken).
ANP / Bart Maat
Jeroen Dijsselbloem trapt een balletje naar Sharon Dijksma.
NRC / David van Dam
David van Dam / NRC
David van Dam / NRC
Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) en minister Edith Schippers (Volksgezondheid) vermaken zich prima.
ANP / Bart Maat