Je kon erop wachten: emoji’s als kunstwerk

foto Liza Nelson

Natuurlijk kun jij je prima in woorden uitdrukken. Maar soms, of nou ja, vaak, is het handiger - en sneller - om een emoji te gebruiken. Wie twittert of appt er nog emojiloos? Daar denk je verder vast niet zo veel over na. Maar de Amerikaanse ontwerper Liza Nelson wel. En veel ook. Voor haar is de emoji veel meer dan een snelle vorm van communicatie: een emoji betekent niks en tegelijk alles. Daarom besloot ze haar favoriete emoji’s zo realistisch mogelijk na te maken. Ze legt uit op haar site EMOJIS IRL.LOL:

“They deserve to be observed and worshipped individually. By finding, posting and sculpting emojis in real life I’ve created a set of shrines to the individual characters. Because somebody had to do it.”

Er zijn overigens 824 emoji’s. De populairste is de ‘huilen-van-het-lachen-smiley’. Volgens de site emojitracker wordt hij alleen al op Twitter zo’n 770 keer per minuut gebruikt.

Lees ook: Een lachende drol en de andere meest gebruikte emoji’s ter wereld

    • Bas van Kooij
    • Sofie van Westrenen