Janneke Vreugdenhil Rodepaprikasoep met olijven en citroenrasp

Illustratie Jet Peters
Illustratie Jet Peters

Deze zomerse soep van geroosterde paprika’s en tomaten komt uit Mijn beste recepten van Tessa Kiros. Door ze te roosteren worden de paprika’s zoeter en voller van smaak.

Verhit de grill op de hoogste stand. Bedek een grote bakplaat met aluminiumfolie en leg daarop de paprika’s met het vel naar boven. Zet de bakplaat ongeveer 30 minuten onder de grill totdat het vel van de paprika’s hier en daar blazen vertoont en geblakerd is en de paprika’s zacht zijn. Doe de paprika’s in een schaal, dek af met plasticfolie en laat ze 10 minuten broeien. Verwijder dan het vel van de paprika’s en scheur het vruchtvlees in grove stukken. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de knoflook en de ui ongeveer 5 minuten. Voeg de tomaten toe en laat ze meebakken totdat ze beginnen te pruttelen. Doe de paprika’s erbij. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 750 ml water toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur en pureer. De soep moet tamelijk dik zijn. Controleer of de soep zout genoeg is en serveer heet met een dot yoghurt en gegarneerd met de gehakte olijven, de citroenrasp en de rozemarijn.

    • Janneke Vreugdenhil