Sail vandaag

None

Morgen begint Sail 2015, het grootste waterevenement van Nederland. Tijdens de vorige editie, in 2010, kwamen er zo’n 1,5 miljoen bezoekers naar de botenparade. De organisatie verwacht ook dit jaar minsten zoveel bezoekers. Aan het evenement in Amsterdam doen honderden zeilschepen mee, waaronder vijftig Tall Ships. Wie de drukte in Amsterdam wil ontwijken, kan veel

volgen op tv. In Sail vandaag (AVRO-TROS), tot en met zaterdag

dagelijks te zien op NPO 1, ontvangt presentator Art Rooijakkers verschillende gasten op het Zweedse Tall Ship De Götheborg. Dat schip komt vandaag aan in de haven van IJmuiden. Rooijakkers praat in de eerste uitzending met betrokkenen over de voorbereidingen. Morgen ligt het zeilschip in de Amsterdamse haven en schuiven de gasten aan op het dek. Frits Sissing en andere presentatoren doen ondertussen verslag van de festiviteiten op en rond het IJ. De NOS zendt morgen vanaf 14.00 uur op NPO 1 rechtstreeks de traditionele Sail-In Parade uit, het officiële startsein van het evenement. Dionne Stax, Herman van der Zandt en Siham Raijoul presenteren die uitzending.