Dit is vandaag belangrijk

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

We vergaderen helemaal verkeerd. Zittend vergaderen is ongezond en weinig stimulerend. Daarom zeggen onderzoekers: ga wandelen. 

Ahold en Delhaize gaan in de Verenigde Staten de strijd aan met het machtige Walmart, dat vandaag met halfjaarcijfers komt. Hoe serieus is de Nederlands-Belgische concurrentie?

De Nederlandse economie doet het volgens het CBS uitstekend. Is dat terug te zien op de Amsterdamse beurs?

Poldernieuws

Shell mag definitief gaan boren bij de Noordpool, meldt het FD. Het omstreden project is goedgekeurd omdat het Nederlands-Britse oliebedrijf nu in bezit is van een installatie die een lekkage snel kan dichten.

Vrouwen maken een inhaalslag op de arbeidsmarkt, aldus de Volkskrant. Het aantal werkende vrouwen is de laatste tien jaar sterker toegenomen dan het aantal werkende mannen.

De gemeente Amsterdam vraagt startups met innovatieve oplossingen voor stadsproblemen te komen, meldt De Telegraaf.

While you were sleeping… in the US

Hoe vaak kan American Apparel een faillissement afwenden? In ieder geval deze keer weer, schrijft The Wall Street Journal.

De grootste vriend van Google bij de Federal Trade Commission houdt er mee op, meldt re/code.

Ondanks een staakt-het-vuren gaat volgens Business Insider de strijd tussen Uber en New York onverminderd door.

While you were sleeping… in Asia

Fujifilm is volgens Bloomberg van plan om nieuwe markten te veroveren. Die van Ebola-medicatie en stamcelonderzoek bijvoorbeeld.

Toshiba is nog steeds niet hersteld van het boekhoudschandaal. Zes nieuwe bestuurders moeten verandering brengen, schrijft Asia Nikkei Review.

Japan blinkt uit in het geld verdienen met gratis games. The Japan Times interviewde een paar succesvolle game-ontwikkelaars.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend alsnieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.
    • NRC Q