Depay helpt United op weg naar groepsfase Champions League

Memphis Depay schiet de 1-1 binnen tegen Brugge.
Memphis Depay schiet de 1-1 binnen tegen Brugge. Foto EPA / Peter Powell

Memphis Depay heeft vanavond zijn eerste doelpunten in het shirt van Manchester United gemaakt. De jonge Nederlander trof in het Europese duel tegen Club Brugge twee keer het doel en hielp zijn nieuwe club zo aan een 3-1 zege. Het derde doelpunt werd in de blessuretijd gemaakt door Marouane Fellaini.

Verscheidene malen was Depay, die deze zomer voor dertig miljoen euro werd overgenomen van PSV, zelfs dichtbij een derde treffer. Maar in de tweede helft miste de 21-jarige aanvaller de scherpte die hij in de eerste 45 minuten wel toonde. Door Fellaini kreeg United alsnog de comfortabele voorsprong waar het naar zocht.

Een eigen doelpunt

Aanvankelijk keken de Britten echter tegen een achterstand aan, nadat Michael Carrick de bal verkeerd raakte en in eigen doel schoot. Maar amper vijf minuten later stond het al weer gelijk na een fraai doelpunt van Depay. Vlak voor rust volgde de 2-1, toen de Nederlander de bal in de verre hoek krulde.

Met een 3-1 overwinning in eigen huis maakt Manchester United een goede kans om door te gaan naar de groepsfase van de Champions League. Daarvoor moet het eerst nog wel de return spelen, volgende week in Brugge. Vorig jaar miste United de Champions League nog, nadat de club een seizoen eerder te laag eindigde in de competitie om zich te plaatsen.

De 1-1 van Depay:

https://www.youtube.com/watch?v=hKDUerhVwYY

Depays tweede doelpunt (2-1):

https://www.youtube.com/watch?v=VYdnDGaQSM8

    • Joost Pijpker