Nederlandse spitsen belangrijk voor hun clubs in de Bundesliga

VfL Wolfsburg heeft dankzij Bas Dost gistermiddag de eerste wedstrijd van de Duitse Bundesliga gewonnen. In eigen stadion versloeg de nummer twee van vorig seizoen Eintracht Frankfurt met 2-1.

De Nederlandse spits Dost schoot na zeventien minuten hard de 2-0 binnen, nadat Ivan Perisic de score al had geopend voor de thuisploeg. Stefan Reinhartz maakte twee minuten later de 2-1. Bij de gasten begon Luc Castaignos in de spits. Hij werd vlak voor tijd gewisseld.

Klaas-Jan Huntelaar was zaterdag al belangrijk voor zijn club Schalke 04. Die Königsblauen wonnen het uitduel bij Werder Bremen met 3-0. Huntelaar maakte na een fraaie counter op aangeven van de grote belofte Leroy Sané de 3-0. Eerder scoorden Theodor Gebre Selassie (eigen doelpunt) en Eric Maxim Choupo-Moting.

Ook de Nederlandse aanvaller Charlison Benschop was trefzeker. Bij zijn Bundesliga-debuut voor zijn club Hannover 96 maakte hij drie minuten na zijn invalbeurt al de 1-1 op bezoek bij SV Darmstadt 98. De voormalig speler van onder meer RKC Waalwijk en AZ kwam deze zomer over van Fortuna Düsseldorf. Het duel in Darmstadt eindigde in 2-2.

In Engeland heeft Manchester City de eerste topper van het seizoen gewonnen. De Citizens versloegen landskampioen Chelsea in Manchester met 3-0. Sergio Agüero, Vincent Kompany en Fernandinho maakten de doelpunten voor de thuisploeg.

Ronald Koeman incasseerde met Southampton in eigen stadion een pijnlijke nederlaag. Everton won met 3-0 van de ploeg waar Maarten Stekelenburg het doel verdedigde.

Ook het Nederlands getinte Newcastle United verloor. In Wales was Swansea City met 2-0 te sterk. Rechtsback Daryl Janmaat werd vlak voor rust uit het veld gestuurd. Hij hield zijn tegenstander opzichtig vast en incasseerde daardoor op domme wijze zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Stoke City, met Ibrahim Afellay, Erik Pieters en Marco van Ginkel in de basis, speelde met 2-2 gelijk bij Tottenham Hotspur. Eric Dier en Nacer Chadli hadden de Spurs voor rust op voorsprong gezet, maar Marko Arnautovic (strafschop) en Mame Biram Diouf hielpen Stoke langszij.