Politie wist dat stalker Hoofddorp wapen bezat en lid was van schietvereniging

De politie wist dat de verdachte van de moord twee maanden geleden op een 34-jarige vrouw in Hoofddorp een wapen had en lid was van een schietvereniging. Dat heeft een woordvoerder van de politie Noord-Holland vandaag bevestigd. Het zou gaan om de ex-vriend van het slachtoffer, die bij de politie bekend was omdat hij haar stalkte. Zo zou hij afluisterapparatuur geplaatst hebben in de auto en woning van de vrouw. Zij wilde hier echter geen aangifte van doen, omdat ze „zelf met haar ex in gesprek wilde blijven”. Volgens de politie is de man na de melding van de afluisterapparatuur nagetrokken, maar was er geen aanleiding om zijn wapen in te nemen. De vrouw werd in juni voor een pizzeria in Hoofddorp doodgeschoten. De verdachte meldde zichzelf een dag later op het politiebureau. (NRC)