Koken met Van Boven

Schrijfster, kok en illustrator Yvette van Boven – onder meer bekend van haar succesvolle Home Made-boeken –

presenteert de komende weken haar eerste tv-programma. In de tiendelige VPRO-serie Koken met Van Boven gaat ze op een duurzame manier aan de slag: ze haalt haar ingrediënten op bij een lokale boer of tuinder en plukt dingen uit de natuur. Ze laat zien welke producten er allemaal te vinden zijn in onze eigen omgeving. Zo zijn kreeften uit de gracht heel goed op te eten. Er zitten zelfs zoveel kreeften in het Nederlandse water dat ze een plaag beginnen te worden, dus we kunnen ze volgens Van

Boven maar beter opeten.

Nadat de ingrediënten zijn geselecteerd laat ze in haar eigen keuken zien hoe de gerechten klaargemaakt moeten worden. In de eerste aflevering haalt ze rauwe melk bij een biologische boer, waarna ze een citroenhangop maakt. Bloemen en kruiden uit de wei worden gebruikt voor een weidesalade. De

serie is de rest van deze maand iedere werkdag te zien en wordt gemaakt

door Machteld van Gelder en Agnes de Ruijter, die eerder verantwoordelijk

waren voor Maartens Moestuin.