Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Taal

In eigen beheer uitgegeven boek voert Amazon-bestsellerlijst aan. Dat is voor het eerst

Het boek ‘The rabbit who wants to fall asleep’ van de Zweedse taalkundige Carl-Johan Forssen Ehrlin is het eerste in eigen beheer uitgegeven boek dat de bestsellerlijst van internetgigant Amazon aanvoert. Dat meldt Trouw.

Het boek ‘The rabbit who wants to fall asleep’ van de Zweedse taalkundige Carl-Johan Forssen Ehrlin is het eerste in eigen beheer uitgegeven boek dat de bestsellerlijst van internetgigant Amazon aanvoert. Dat meldt Trouw.

Opvallend aan het boek: het is meer dan bedtime-reading. Door de cursief gedrukte woorden, zoals gevraagd, extra langzaam uit te spreken moet het voorleeskind daadwerkelijk in slaap vallen.

Opblijven

En het lijkt nog te werken ook. In een lezersreactie schrijft een zekere ‘Tracey N.’ dat het haar was gelukt om met het boek haar drie jaar oude nichtje in slaap te krijgen. ‘Zij is nog NOOIT eerder in slaap gevallen tijdens het lezen van een boek.’ Een persoon met de gebruikersnaam ‘kmburhoe’ schrijft:

‘Mijn zoon is echt een opblijver, dus wij dachten: we proberen dit gewoon. Ik heb het luisterboek besteld, omdat ik het direct wilde uitproberen. Wij beiden lagen al te slapen voordat het boek uit was. Dit boek wordt nu definitief onderdeel van het naar bed brengen.’

Nederlandse vertaling

‘The rabbit who wants to fall asleep’ voorlopig in meerdere talen verkrijgbaar, waaronder het Frans, Duits, Portugees, Spaans en Italiaans. Volgens The Guardian komen daar op korte termijn nog vier talen bij. Onduidelijk is of er ook een Nederlandse vertaling komt.