Merkel rekent op IMF bij Griekse leningen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel rekent erop dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) opnieuw een deel van de noodleningen aan Griekenland voor zijn rekening zal nemen. IMF-topvrouw Christine Lagarde heeft beloofd zich daarvoor in te zetten, zei Merkel gisteren. „Ik twijfel er niet aan dat de woorden van Lagarde worden omgezet in daden.” Het IMF heeft herhaaldelijk laten weten dat de eurolanden de Grieken tegemoet moeten komen met schuldverlichting. Het IMF leent alleen geld aan landen die uitzicht hebben op een houdbare staatsschuld. Zonder schuldverlichting is daarvan in Griekenland geen sprake, aldus Lagarde. Merkel zegt dat er geen schulden worden weggestreept. Ze ziet wel ruimte voor aanpassingen aan de looptijd en rente van leningen aan Griekenland.