Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Entertainment

Something about Mary

(Bobby en Peter Farrelly, 1998). Het geslachtsdeel van de verlegen Ted (Ben Stiller) komt in There’s Something About Mary tijdens zijn eerste bezoekje aan Mary (Cameron Diaz) klem te zitten in zijn rits, waarna tot zijn verdere schaamte werkelijk iedereen zich met hem gaat bemoeien. Zelfs de brandweer moet er aan te pas komen met een tangetje. Met gruwelijke gevolgen: hij moet worden afgevoerd in een ambulance („We got a bleeder!”).

Dat is nog maar het begin van veel meer ellende in deze trendsettende komedie.