Dit schrijven andere media vandaag

Foto ANP

Wat zijn de belangrijkste verhalen in andere Nederlandse media vandaag?

Uit veel hoeken interesse voor delen Imtech

Van rijke ondernemers tot opkoopfondsen. Van buitenlandse bedrijven tot Nederlandse concurrenten. De interesse voor (delen) van het failliete Imtech is zeer uiteenlopend. Dat schrijft het Financieele Dagblad. Geïnteresseerden moeten zich bij adviesbedrijf PWC melden. De consultants coördineren het verkoopproces.

Veel tijd om de werkmaatschappijen te verkopen is er niet. De verkeren in geldnood omdat de banken geen dekkend krediet meer willen afgeven. De curatoren van Imtech zijn hier boos over. Door de weigering van de banken dreigen ook gezonde delen van het bedrijf om te vallen. Banken willen liever niet nog grotere verliezen lijden op Imtech.

Grexit nog zeker niet van de baan

Zullen we het even over Griekenland hebben? Nederland, natuurlijk met de andere eurolanden, geeft voor de derde keer een lening van tientallen miljarden aan het Europese land. Maar daarmee is een Grexit nog lang niet van de baan, analyseert de Volkskrant.

Begin oktober kan het eerste crisismomentje zich aandoen. Dan moet Griekenland bewijzen dat er voortgang gemaakt wordt met de bezuinigingen en hervormingen. Ook zal dan opnieuw gekeken worden over het Internationaal Monetair Fonds deelneemt aan de lening. Dat kan volgens de statuten van het IMF alleen als een substantieel deel van de Griekse schuld kwijtgescholden wordt. Waarschijnlijk zal dit nog een stevige discussie opleveren.

Ryanair en EastyJet: goedkoop maar zuinig bij vertraging

Ze zijn zeker goedkoop om mee te vliegen. Maar als het vliegtuig vertraagd is, zijn Ryanair en EasyJet in Nederland niet scheutig met het betalen van compensatie voor een vertraagde vlucht. Dat meldt de NOS op basis van onderzoek uitgevoerd door EUclaim.

Als een vlucht meer dan drie uur vertraagd is, zijn passagiers verplicht tussen de 250 en 600 euro uit te keren. De twee prijsvechters doen dat vaak pas nadat er juridische procedures tegen hen waren gestart, aldus de omroep.

    • Melle Garschagen