Fans FC Twente jouwen eigen spelers uit

Nu al heeft ADO Den Haag evenveel uitwedstrijden gewonnen als vorig jaar: één. Na het gelijkspel tegen PSV volgde zaterdagavond een klinkende 4-1 overwinning op bezoek bij FC Twente.

Euforie in Den Haag, woede op de tribunes in Enschede. Aanhangers van Twente floten hun eigen elftal uit in een wedstrijd waarin de spelers bibberden op hun benen. Vooral na de 1-3 van ADO was al het zelfvertrouwen weg.

„We blokkeerden gewoon”, erkende aanvoerder Hakim Ziyech bij de NOS. Door de tegentreffers, maar ook door het boe-geroep van supporters. Ziyech: „Ik heb er zelf geen problemen mee, maar andere jongens misschien wel. Het is pas zo vroeg in het seizoen. Als we nu al boegeroep horen, gaan we echt niet beter voetballen.”

Na de vlucht omhoog in het vorige decennium is de terugval een bittere gewaarwording op de tribunes in de Grolsch Veste. De financiële nood mag hoog zijn, een forse thuisnederlaag tegen ADO blijft Twente onwaardig.

Trainer Alfred Schreuder noemde het onverklaarbaar waarom zijn ploeg zich niet kon herpakken. Aanvoerder Ziyech was duidelijker: het boe-geroep moet ophouden.

Aan hem om komende zondag de nare smaak weg te spoelen. Dan wacht PEC Zwolle uit: nu al een duel onder hoogspanning.