Man in Den Haag opgepakt voor schietpartij gisteren in Groningen

De politie heeft in Den Haag een 42-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht gisteren in Groningen een man – ook 42 jaar oud – te hebben doodgeschoten.

Politiemedewerkers deden gisteren onderzoek op de plek waar een man is doodgeschoten. Hij stierf ter plaatse aan zijn verwondingen. Foto ANP

De politie heeft in Den Haag een 42-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht gisteren in Groningen een man - ook 42 jaar oud - te hebben doodgeschoten.

Dat meldt de politie.

Wat is er gisteren gebeurd?

De schietpartij vond gisteren rond 14.45 uur plaats op de Sumatralaan in de Korrewegwijk in Groningen. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Een groot gebied rondom de straat werd afgezet voor het politieonderzoek en de zoektocht naar de dader.

De verdachte werd na tips vannacht in zijn auto in Den Haag aangehouden. Er is geen wapen gevonden.

De politie is bezig met het horen van getuigen. Zeker vijf mensen hebben de schietpartij gezien. Daarnaast is er een uitgebreid buurtonderzoek gehouden. Over de reden van de schietpartij zijn nog geen mededelingen gedaan, het onderzoek van de recherche is in volle gang.

    • Carlijn Vis